FreshMail.pl

Media o nas

Dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu wciąż się rozwijamy i wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom. Jesteśmy pełni pasji i cieszy nas, gdy zauważają to inni. Tak pisali i mówili o Ogrodnictwie Lawenda:

Kulinaria - trojmiasto.pl

„O ogrodnictwie Zofii Zienkiewicz wiedzą niemal wszyscy z trójmiejskiej branży kulinarnej. Odwiedzając kolejne restauracje, możemy natrafić na zioła i kwiaty jadalne, które pochodzą właśnie z Lawendy. Ale nie tylko. Grzegorz Łapanowski, juror znany z „Top Chefa” podczas degustacji wódek w Centrum Stocznia Gdańska, do której przygotowywał swoje dania, opowiadał o ziołach z oruńskiego ogrodu. Pascal Brodnicki kręcił tutaj jeden z odcinków swojego programu, a kucharze z warszawskiego Atelier Amaro przyjechali po inspiracje. Gdzie tkwi fenomen tego niewielkiego, bo 2,5-hektarowego ogrodnictwa?”
Czytaj więcej na:

Kulinaria Trójmiasto

Wege przewodnik - Eco magazyn o kuchni roślinnej

"Gospodarstwo "Lawenda" przypomina baśniowe miejsce. Pachnie tu ziołami, a wokół pełno barwnych kwiatów i soczystych owoców. O wyjątkową atmosferę dba właścicielka Zosia Zienkiewicz. [...] Zosia częstuje główkami kwiatów i liśćmi ziół świeżo zerwanymi z uprawy, a o każdej roślinie opowiada jak o ukochanym dziecku."
Artykuł ukazał się w numerze 2/2017.

TVP 1 - Polski grill

"Jeżeli po zioła, to tylko do Zosi!" - do naszego ogrodnictwa zawitał Artur Moroz w drugim odcinku programu Polski grill. Zioła dodały wyjątkowego aromatu przygotowywanym potrawom, a przepyszny efekt końcowy ozdobiły kwiaty jadalne. Była to dla nas niesamowita przyjemność, ale i świetna zabawa, gdy wspólnie mogliśmy usiąść do stołu i delektować się tym, co zgrillowali Artur Moroz, Rudi Schuberth i Mariusz Czepczyński.
Odcinek 2 do obejrzenia na:

vod.tvp.pl

Najświeższe informacje trafią do Ciebie prosto z naszego ogrodu!

Chcę otrzymywać newsletter (w każdej chwili można się z niego wypisać)

FreshMail.pl