FreshMail.pl

Media o nas

Dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu wciąż się rozwijamy i wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom. Jesteśmy pełni pasji i cieszy nas, gdy zauważają to inni. Tak pisali i mówili o Ogrodnictwie Lawenda:

Kulinaria - trojmiasto.pl

„O ogrodnictwie Zofii Zienkiewicz wiedzą niemal wszyscy z trójmiejskiej branży kulinarnej. Odwiedzając kolejne restauracje, możemy natrafić na zioła i kwiaty jadalne, które pochodzą właśnie z Lawendy. Ale nie tylko. Grzegorz Łapanowski, juror znany z „Top Chefa” podczas degustacji wódek w Centrum Stocznia Gdańska, do której przygotowywał swoje dania, opowiadał o ziołach z oruńskiego ogrodu. Pascal Brodnicki kręcił tutaj jeden z odcinków swojego programu, a kucharze z warszawskiego Atelier Amaro przyjechali po inspiracje. Gdzie tkwi fenomen tego niewielkiego, bo 2,5-hektarowego ogrodnictwa?”
Czytaj więcej na:

Kulinaria Trójmiasto

Wege przewodnik - Eco magazyn o kuchni roślinnej

"Gospodarstwo "Lawenda" przypomina baśniowe miejsce. Pachnie tu ziołami, a wokół pełno barwnych kwiatów i soczystych owoców. O wyjątkową atmosferę dba właścicielka Zosia Zienkiewicz. [...] Zosia częstuje główkami kwiatów i liśćmi ziół świeżo zerwanymi z uprawy, a o każdej roślinie opowiada jak o ukochanym dziecku."
Artykuł ukazał się w numerze 2/2017.

TVP 1 - Polski grill

"Jeżeli po zioła, to tylko do Zosi!" - do naszego ogrodnictwa zawitał Artur Moroz w drugim odcinku programu Polski grill. Zioła dodały wyjątkowego aromatu przygotowywanym potrawom, a przepyszny efekt końcowy ozdobiły kwiaty jadalne. Była to dla nas niesamowita przyjemność, ale i świetna zabawa, gdy wspólnie mogliśmy usiąść do stołu i delektować się tym, co zgrillowali Artur Moroz, Rudi Schuberth i Mariusz Czepczyński.
Odcinek 2 do obejrzenia na:

vod.tvp.pl

Pomorskie Prestige - Slow life

"Kwiaty i płatki jadalne, kiełki, zioła, warzywa, sałaty i listki dekoracyjne… W ogrodzie Zofii Lawendy znajdziemy całe bogactwo naturalnych plonów. Kilka lat temu pani Zofia Zienkiewicz, nazywana przez swoich klientów pieszczotliwie Zofią Lawendą, wpadła na pomysł, by wypełnić niszę na rynku. Zajęła się uprawą jadalnych kwiatów, ziół i sałat. Dziś w Ogrodnictwie Lawenda zaopatrują się najlepsi szefowie kuchni, którzy nie wyobrażają sobie serwowania swoich dań bez malowniczych, kwietnych dodatków na talerzach."
Czytaj więcej na:

pomorskie-prestige.eu

Najświeższe informacje trafią do Ciebie prosto z naszego ogrodu!

Chcę otrzymywać newsletter (w każdej chwili można się z niego wypisać)

FreshMail.pl