salatka-z-kwiatem-liliowca

Klasyka gatunku, czyli sałatka owocowa może być bardzo przewidywalna w smaku, ale wcale nie musi! Wypróbuj naszą propozycję, którą wzbogaciliśmy o kwiaty liliowca, miód lawendowy (przepis znajdziesz TUTAJ) oraz świeże listki cytrynowego tymianku. Takie połączenie smaków na długo pozostaje w pamięci. Polecamy!

Składniki

Przygotowanie

Połowę arbuza pokroić w kostkę i pozbawić pestek, połowę w plastry – trójkąty. Brzoskwinię umyć, pokroić w plastry, kiwi obrać, pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć owoce, „trójkąty” z arbuza umieścić na brzegu talerza. Liliowca pozbawić pręcików, same płatki kwiatu obrywane delikatnie jedne za drugim ułożyć na talerzu, polać miodem lawendowym, posypać świeżym tymiankiem i od razu podawać.
Przepis i dokładne wskazówki przygotowania znajdują się również na stronie mojetworyprzetwory.blogspot.com

Zapisz

Zapisz